Batavia Stad Fashion Outlet

Kom shoppen in één van de populairste Fashion Outlets van Nederland! Hier vind je winkels als o.a:
- Adidas
- Ajax Fanshop
- Boss
- Black Bananas
- G-Star Raw
- Lyle & Scott
- Max Verstappen Shop
- Michael Kors
- Napapijri
- Polo Ralph Lauren
- Scotch & Soda

Klik hier voor een overzicht van alle winkels.

Lekker eten

Zin om uit eten te gaan? Er is genoeg keus. Zo heb je o.a restaurants als:
- MJ Café
- de Rede Batavia Haven
- By Lemonakis
- Next Restaurant
- Restaurant de Cantine
- 410 Lunch & Tapas

Aan de andere kant, 2,4 km richting Lelystad Haven
- Club Port Side

Met de boot naar Marker Wadden

Een leuk uitje? De veerdienst brengt je in ongeveer drie kwartier naar het eiland en de boottocht is al een belevenis op zich. Eenmaal op Marker Wadden gaat het avontuur verder. Grijp deze kans en ontdek zelf dit nieuwste stukje Nederland. Geniet van de weidsheid van de eilanden, maak een heerlijke wandeling, observeer de vogels en zie hoe de nieuwe natuur hier ontluikt. Klik hier voor meer informatie, de tijden van de veerboot en de prijzen.

Batavialand

Ga op avontuur in Batavialand! Batavialand heeft een werf (buiten) en een museum (binnen) vol leuke doedingen voor alle leeftijden. Duik in vaste en wisselende tentoonstellingen in de geschiedenis van Nederland, ook wel het land van water, en bewonder de beroemde replica van het zeventiende -eeuwse VOC-schip Batavia. 

Oostvaadersplassen

 De Oostvaardersplassen vormen een natuurgebied van zo'n 5600 ha tussen Almere en Lelystad in de Nederlandse provincie Flevoland. Het gebied is ontstaan na de drooglegging van de Flevopolders en dus relatief jong. De Oostvaardersplassen zijn van internationaal belang als moerasgebied en overwinteringsgebied voor vogels. Het gebied is ruwweg in twee gedeelten te onderscheiden: een nat en een droog gedeelte. Het droge gedeelte wordt gezien als een geschikte habitat voor grote grazers. Het gebied maakt deel uit van het in 2018 opgerichte Nationaal Park Nieuw Land. 

 Nationaal Park Nieuw Land 

Nationaal Park Nieuw Land is het jongste nationaal park van Nederland én het grootste man-made natuurpark ter wereld met 29.000 hectare natuur! Letterlijk op de bodem van de voormalige Zuiderzee. Nationaal Park Nieuw Land dankt zijn ontstaan aan het grootste inpolderingstraject ter wereld: de drooglegging van Flevoland! Het is een waar vogelparadijs met als icoon de zeearend. In de moerassen kom je kuddes heckrunderen en konikpaarden tegen.

Nieuwland Experience

Nieuwland Experience verzorgt vaartochten en tours door Flevoland onder andere naar National Park Nieuw Land en werelderfgoed Schokland.
De vaartochten en tours hebben een gids aan boord, die de passagiers meeneemt in de unieke ontstaansgeschiedenis van Flevoland: nieuw land op de zeebodem.